Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Hotelul Cumpatu este situat intr-o zona de vis a Cartierului Cumpatu din Sinaia si dispune de 25 de spatii de cazare.
Tel: 0244/312.280; 0
Fax:
Email: office@hotelcumpatu.ro

Asezare.Relief.
Se suprapune judetelor Prahova si Brasov si constituie una dintre cele mai importante zone turistice de pe teritoriul Romaniei datorita posibilitatilor practicarii sporturilor de iarna, a alpinismului si sporturilor extreme, peisajelor care incanta privirea de-a lungul vaii Prahova, dar si a multitudinii obiectivelor social istorice existente in acest spatiu. Relieful este variat si se desfasoara pe trei trepte majore: a muntilor - printre cei mai inalti din tara, aici fiind inclusi M-tii Fagaras (versantul nordic), prelungiri ale masivelor Piatra Craiului, Leaota, Bucegi (2505m in Vf. Omu), Ciucas si Barsei (Piatra Mare si Postavaru); la acestia se adauga munti scunzi - Clabucete; dealuri - apartinand Subcarpatilor Buzaului (partea sud-estica a acestuia), doua dintre depresiunile mari ale Romaniei se intalnesc in cuprinsul acestei zone (Depresiunea Brasov-Fagaras); de campie - aici dezvoltandu-se o fasie ingusta, Campia inalta a Ploiestiului - subzona a Campiei Romane.
Cai de acces

- aeroportul din Brasov
- Valea Prahovei a constituit calea de legatura intre Transilvania si Tara Romaneasca, este traversata de magistralele feroviare ce pornesc din Bucuresti spre vestul si nordul tarii (Arad, Oradea, Satu Mare, Baia Mare); de-a lungul acesteia se desfasoara drumul european E 60, spre Oradea - Hamburg, cu legaturi peste Carpatii Orientali - de la Brasov, peste Pasul Oituz cu E 85; E 64 Brasov - Talmaciu (jud. Sibiu), desfasurata la poalele versantului nordic al Fagarasului, uneste E 60 cu E 81 - dinspre Valea Oltului.
Clima
Temperat continentala, cu diferentieri in functie de altitudine; in partea sudica - jud. Prahova - apare un climat de silvostepa, in nord. inspre munti devenind mai aspru, cu vanturi puternice. Dinspre versantul nordic al M-tilor Fagaras coboara Vantu Mare - un vant cald, ce aduce primavara cu 2 saptamani mai repede in Depresiunea Fagaras. In depresiunea Brasov, in localitatea Bod, la 25 ianuarie 1942 s-a inregistrat minima termica absoluta din Romania: -38 grade Celsius.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.